Max Verstappen maakt overstap naar badminton

MONACO – Max Verstappen stapt volgend seizoen over op badminton. De Formule 1-coureur is toe aan een ‘nieuwe uitdaging’, zo liet hij de pers gisteren weten. “Winnen is leuk, maar het moet niet te vaak achter elkaar gebeuren. Dan wordt het saai”, aldus Verstappen. Hij ziet in badminton een kans om opnieuw te kunnen groeien in een sport.

Op de vraag waarom hij voor badminton heeft gekozen, antwoordde Verstappen dat je ‘een shuttle heel hard over het net kunt slaan’. Het wereldrecord voor de snelste badmintonsmash staat op 426 kilometer per uur. “Dat is een veel hogere snelheid dan ik ooit in de F1 kan bereiken”, aldus Verstappen. De hoogste snelheid ooit gemeten in een Formule 1-race is 372,5 kilometer per uur. “Je begrijpt mijn overstap”, grinnikte de Nederlandse snelheidsduivel.

Verstappen heeft een badmintonvereniging op loopafstand van zijn huis in Monaco gevonden. “Ik kan er gewoon naartoe wandelen”, aldus de coureur. “Het is ook wel eens fijn om voor je werk niet elke dag in de auto te hoeven stappen.”

Lees ook: Britten stappen ook uit schijf van vijf

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht