‘Hugo de Jonge had baardverlof moeten nemen’

DEN HAAG – Een meerderheid van de Nederlanders vindt dat demissionair minister Hugo de Jonge baardverlof had moeten nemen. Afgelopen vrijdag verscheen hij ongeschoren voor de camera’s, voor een persconferentie. Veel kijkers vonden de aanblik verwarrend: gaat De Jonge voor een serieuze baard, of is hij al een paar dagen zijn scheermesje kwijt? ‘Je kunt niet met een driedagenbaard verschijnen zonder toe te lichten of dat het begin is van een serieuzere baard, of simpelweg het gevolg van een paar dagen scheernonchalance’, aldus de Haagse barbier François Chaume.

De barbier vindt dat De Jonge baardverlof had moeten nemen als hij serieuze baardplannen heeft. “Als je werk maakt van een échte baard, trek je je discreet even terug uit de openbaarheid tot je baard op sterkte is”, vindt Chaume. “De baard moet het stoppelstadium ontgroeid zijn; het moet echt al een harige baard zijn voor je je ermee vertoont. Daarvoor is het baardverlof. We hebben dat niet voor niets in Nederland.”

Baardverlof

Nederland is een van de weinige landen met een officieel baardverlof. Mannen die van een glad gezicht naar een serieuze baard willen overstappen, mogen eens per twee jaar twee weken baardverlof aanvragen. Tijdens baardverlof krijgen zij gewoon doorbetaald.

Lees ook: Thierry Baudet ontkent nieuwe snor

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht