Seks niet toegestaan voor klanten Triodos Bank

ZEIST – De Triodos Bank gaat alle bankrekeningen opheffen van mensen die wel eens seks hebben. “We zijn een nette bank”, aldus Triodos-topman Peter Blom. “We willen ons niet langer inlaten met sekshebbende klanten. We zijn een sociale bank, geen seksuele. Dat wordt vaak door elkaar gehaald.” Triodos weigerde al eerder bankrekeningen te openen voor sekswerkers, en gaat nu nog een stap verder. “Mensen kunnen zelf kiezen: een seksleven of een bankrekening. Je kunt niet alles hebben.”

Volgens Blom heeft Triodos al een plan klaarliggen om sekshebbende klanten op te sporen. “De eerste stap is eenvoudig: alle mensen die kinderen hebben, hebben overduidelijk een keer seks gehad. Dus heeft je kind ook een Triodos-rekening en zien we in ons bestand dezelfde adresgegevens, dan zeggen we jouw bankrekening direct op. De volgende stap is dat we ook alle rekeningen van kinderen termineren, want die zijn allemaal het gevolg van seks en daar willen we ons dus niet mee associëren.”

Het nieuwe duurzaam

Volgens de Triodos Bank is preuts het nieuwe duurzaam. “De Triodos Bank maakt zich sterk voor een preutse wereld, waarin de wereldbevolking op een verantwoorde manier afneemt en er nieuwe ruimte komt voor de natuur.”

Lees ook:

Ook op Feitig: Vegan seks in opmars

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht