Kentekenplaat ook verplicht voor rolschaatsers

ZOETERMEER – Ook rolschaatsers moeten voortaan een kentekenplaat hebben. Dat heeft de RDW gisteren bekendgemaakt. De kentekenplaat dient op de hakken van de rolschaatsen te worden gemonteerd. De RDW heeft ondanks de geringe afmeting van een rolschaats toch gekozen voor een kentekenplaat zoals die ook op auto’s wordt gebruikt. “Een kentekenplaatje zoals op een brommer had ook gekund, maar dat is toch minder goed leesbaar”, aldus een woordvoerder.

Rolschaatsers mogen één kentekenplaat door midden zagen en de linker helft op de linkerhak monteren en de rechter helft op de rechterhak. Voorwaarde daarbij is wel dat de rolschaatser tijdens het rolschaatsen af en toe even zijn voeten naast elkaar houdt, gedurende een seconden of twee. Dat moet hij om de vijf slagen doen. “Het is even wennen, maar na een tijdje weet je niet meer beter”, aldus de RDW-woordvoerder.

Sneller dan een voetganger

De kentekenplicht voor rolschaatsers volgt op eerdere besluiten om ook golfkarretjes, tractoren en grote grasmaaiers te verplichten een kenteken aan te vragen. “In feite moet elk motorvoertuig dat harder rijdt dan een voetganger loopt, voortaan een kenteken hebben”, aldus de RDW. “Rolschaatsen zijn natuurlijk geen motorvoertuigen, maar soms vinden we het gewoon leuk om dingen ingewikkeld te maken. Volgend jaar wordt een kentekenplaat ook verplicht voor magnetrons die sneller draaien dan een platenspeler.”

Lees ook: Boeren willen weer gratis parkeren op Malieveld

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht