Instagram stelt tepels verplicht

MENLO PARK – Instagram gaat het tonen van tepels verplicht stellen. Deze radicale koerswijziging volgt op aanhoudende kritiek dat het tepelbeleid van het bedrijf discriminerend is. Instagram verwijderde tot nu toe consequent elk post waarop een of meer vrouwelijke tepels zichtbaar waren. Mannelijke tepels mochten daarentegen gewoon zichtbaar blijven op het platform. Na kritiek van onder andere Madonna gooit Instagram het roer nu om. Vrouwelijke Instagrammers boven de 16 jaar zijn voortaan verplicht om bij minimaal één op de tien selfies een tepel te laten zien. “We hopen zo tegemoet te komen aan alle bezwaren”, aldus Instagram.

Voor mannen geldt de tepelverplichting niet. Ook meisjes tot en met 16 jaar zijn uitgezonderd, net als huisdieren. Instagram worstelt nog met de tepels van transgenders. “We weten niet goed op welk moment in hun transitie de tepelverplichting moet ingaan of ophouden”, aldus een woordvoerder van het fotoplatform. “We bestuderen dat nog.”

Tepelgelijkheid

Instagram zegt te willen luisteren naar gebruikers, en een inclusief beleid te willen voeren. “Alle tepels zijn gelijk”, aldus een persbericht van het bedrijf. “We kijken uit naar miljoenen tepels op ons platform.”

Lees ook: Vegan seks in opmars

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht