Media worstelen met afkorten Ali B.

AMSTERDAM – Kranten en nieuwssites worstelen met de vraag hoe ze Ali B. moeten afkorten nu hij een verdachte is geworden. Het is gebruikelijk om bij een verdachte alleen de eerste letter van zijn achternaam te gebruiken. Denk aan Samir A. en Jos B. Maar wat te doen met Ali B.? “Het is te prijzen dat de rapper zichzelf al in een vroeg stadium als verdachte kenbaar heeft gemaakt”, stelt hoofdredacteur Pieter Klok van De Volkskrant. “Maar wij zitten er nu wel mee in onze maag hoe we dat nog verder kunnen anonimiseren. Misschien kunnen we het bolletje van de B weglaten. Dan wordt het Ali l.”

Bij De Telegraaf overwegen ze om dan maar een balkje over de B te zetten. Dan wordt het Ali ▮. “We hopen dat Ali snel naar een andere planeet migreert en dat we dan nooit meer iets over hem horen”, laat een Telegraaf-redacteur weten, “want over hem berichten is op deze manier geen doen.”

Aangifte

Meerdere vrouwen hebben aangifte gedaan tegen Ali ▮ vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. De rapper ontkent zelf iets te hebben misdaan.

Lees ook: Rietbergen nog wel welkom bij The Voice Senior

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht