Efteling gaat het hele park asfalteren

KAATSHEUVEL – De Efteling gaat vanaf dit jaar geleidelijk alle attracties afbreken, om het park vervolgens in zijn geheel te asfalteren. Het Spookslot is de eerste attractie die tegen de grond gaat. Ook bomen en andere begroeiing moeten voor het asfalt wijken. Volgens de directie van het attractiepark past zo’n strakke vormgeving ‘beter bij deze tijd’. “We hebben al attracties sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw. De bezoekers raken erop uitgekeken. Het wordt tijd voor iets anders”, aldus directeur Fons Jurgens.

De Efteling neemt ook afscheid van benamingen als ‘attractiepark’ en ‘pretpark’. “We zijn geen park meer, we zijn een doorstroomlocatie”, stelt Jurgens. “Dat is wat wij hebben geleerd uit de hele coronaperiode. En er stroomt niets beter door dan een stuk asfalt.”

Themamuziek

Bezoekers betalen straks 46 euro om over het nostalgieloze asfalt te mogen wandelen. Er komt mogelijk wel een themamuziekje bij het asfalt, maar dat wordt volgens het persbericht van de Efteling ‘beslist niet feeëriek, en al helemaal geen Dance Macabre, maar vermoedelijk zoiets als het ritmische gedreun van een heipaal’.

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht