Madame Tussauds verhuist naar tiny house

AMSTERDAM – Madame Tussauds in Amsterdam verhuist volgende week naar een tiny house. Volgens de directie heeft het wassenbeeldenmuseum niet zo veel ruimte meer nodig. “We denken dat twintig vierkante meter ruim voldoende is. Zo veel beelden hebben we niet meer. De afgelopen weken hebben we Marco Borsato, Ali B en Lil Kleine moeten verwijderen. En aangezien we verwachten dat we op termijn vrijwel elke man zullen moeten verwijderen vanwege iets grensoverschrijdends, doen we ze maar vast allemaal weg.”

Morgen vernietigt Madame Tussauds alvast het beeld van Rembrandt van Rijn. “De man heeft mooie dingen geschilderd, en vooralsnog hebben we geen onvertogen woord over hem gehoord, maar het is een man, en een witte ook nog, dus nou ja, dan is het wachten op grensoverschrijdend gedrag”, aldus de directie van Madame Tussauds. “Aan de billen van een model gezeten, een homofobe uitlating gedaan, een zwarte huishoudster afgesnauwd… het kan niet anders dan dat er een keer zoiets aan het licht komt.”

Lustobject

Madame Tussauds doet ook afstand van alle vrouwelijke beelden. “We hebben Beyoncé en Jennifer Aniston staan, maar eigenlijk vinden we het helemaal niet goed dat die vrouwen puur op hun uiterlijk worden beoordeeld. Al die bezoekers die staan te staren naar de kont van Beyoncé… dat kan gewoon niet. Vrouwen zijn geen lustobjecten. Het is volledig ongepast om zo te focussen op hun lichaam.”

In Madame Tussauds Tiny House staan straks alleen nog wassen beelden van een boom en een koe. “Alhoewel we ook twijfelen hoe lang dat nog kan, want een koe in zo’n kleine ruimte impliceert dat wij achter de bio-industrie staan, en dat is geenszins het geval”, aldus de Madame Tussauds-directie.

Lees ook: Victoria’s Secret weert mooie vrouw uit winkel

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht