Poetin wil ook Alaska terug

MOSKOU – Poetin wil nu ook Alaska terughebben. Volgens de Russische president is het gebied in 1876 ten onrechte voor een appel en een ei aan Amerika verkocht. “Rusland is om de tuin geleid door het Westen, dat riep dat er in Alaska niet veel meer te vinden was dan sneeuw en ijsberen. Nu halen de Amerikanen er goud, steenkool en aardolie uit de grond”, aldus een verbolgen Poetin. “Dat is Russisch goud, Russische steenkook en Russische aardolie. We willen het terug. President Biden kan vast een legergroen T-shirt aantrekken en in een bunker gaan zitten met zijn socialmediateam, want we komen eraan.”

Poetin heeft de regio Seward Peninsula – een schiereiland dat het dichtst bij Rusland ligt – alvast tot onafhankelijke staat uitgeroepen. Het Russische leger zal binnenkort een vredesmissie ondernemen om de bevolking in het gebied te helpen zich te bevrijden van hun Amerikaanse overheersers. IJsberen en andere inwoners kunnen bovendien een Russisch paspoort aanvragen.

“Alaska is niks voor Californische watjes”, schamperde Poetin tijdens een persconferentie. “En de homo’s en drugsverslaafden in het Amerikaanse congres hebben geen idee hoe ze met een poolgebied om moeten gaan. Laat dat liever aan een land waar ze verstand hebben van Siberische omstandigheden.”

Lees ook: Poetin heeft eindelijk manier gevonden om van oude tanks af te komen

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht