Defensie koopt nieuwe tanks: ‘In deze kan wel 800.000 liter!’

DEN HAAG – Het ministerie van Defensie heeft de afgelopen maand twintig tanks aangeschaft. “We horen uit steeds meer hoeken dat onze landmacht over meer tanks zou moeten beschikken”, aldus minister Ollongren. “Alhoewel ik zelf niet zie hoe ze ons kunnen helpen, hebben we ze toch maar gekocht. Het zijn prachtige tanks. Er kan water in, maar natuurlijk ook andere vloeistoffen.”

Ook commandant Landstrijdkrachten Martin Wijnen is verguld met de nieuwe tanks. “Er is lang beweerd dat er geen plek meer is voor tanks in moderne oorlogsvoering, maar recente ontwikkelingen tonen aan dat die plek er nog wel is. Wij hebben moeiteloos een plek gevonden voor deze 20 nieuwe tanks. Sommige staan op de parkeerplaatsen van kazernes, eentje staat bij mij achter in de tuin. Je vindt altijd wel een plek voor een tank. Het schijnt dat je tanks ook in een colonne op de weg kunt plaatsen, en daar dagenlang kunt laten staan. Ik heb gehoord dat dat in Oekraïne wordt gedaan. Inspirerend, maar zo’n noodgreep was bij ons niet eens nodig.”

Volgens minister Ollongren kunnen de nieuwe tanks tot wel 800.000 liter bevatten. “Een ongelooflijke hoeveelheid. We zijn er erg blij mee, en hebben er hoge verwachtingen van.”

Lees ook: Poetin heeft eindelijk manier gevonden om van oude tanks af te komen

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht