Britse kappersbond blij met vertrek Johnson

LONDEN – De Britse kappersbond heeft verheugd gereageerd op het vertrek van Boris Johnson als premier. “Het idee dat iemand een succesvolle carrière heeft zonder ooit naar de kapper te gaan, was voor veel van mijn collega’s ondraaglijk”, aldus voorzitter Peter Barber van de kappersbond. “U heeft geen idee hoeveel kortingscoupons, gratis potjes gel en wax en geheel vrijblijvende informatie over kleurspoelingen wij de afgelopen paar jaar naar Downing Street 1o hebben gestuurd.”

Volgens Barber bleef het niet bij kortingsacties en proefverpakkingen. “Sommige collega’s werden zo radeloos als ze Johnson in het nieuws zagen, dat ze volledig radicaliseerden. Bijna waren tien gemaskeerde en tot de tanden beschaarde kappers de premierswoning binnengedrongen om hem een gedwongen knipbeurt te geven. Ik heb dat ternauwernood kunnen voorkomen.”

Barber stelde voor om Johnson ertoe te bewegen een petje of ander hoofddeksel te gaan dragen. “Als hij niet naar de kapper wil, dan zou hij in ieder geval zijn hopeloze haardos aan het gezicht kunnen onttrekken.” De bond had eergisteren net een selectie van twintig hoofddeksels naar Johnson gestuurd. “Maar zijn vertrek is natuurlijk nog beter. Nu weten we allemaal: je kunt geen succesvolle premier zijn als je niet af en toen naar de kapper gaat. Die gekmakende haardos – die heeft hem de das om gedaan.”

Meer nieuws over Boris Johnson:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht