Vleesland wil zich afscheiden van Nederland

RIJSWIJK – Nu de campagne Nederland Vleesland is mislukt, wil Vleesland zich afscheiden van Nederland. “Vleesland is al jaren het ondergeschikte kindje in Nederland. De meeste Nederlanders weten niet eens waar het ligt”, aldus Jan Slagers. “Elk kind kan Friesland of Zeeland aanwijzen op de kaart, maar Vleesland wordt in het onderwijs gewoon verzwegen. Je moet voor de grap eens bellen met het ministerie van Binnenlandse Zaken, en dan vragen hoeveel geld er jaarlijks naar Vleesland gaat. Ze lachen je uit, of ontkennen gewoon keihard dat het bestaat. Het land wordt geregeerd door groenteboeren. We zijn het zat.”

Vleesland Vrij, zoals de campagne is omgedoopt, gaat zich hard maken voor een referendum waarin de Vleeslanders zich onafhankelijk kunnen verklaren. “Wij hadden het ook liever anders gezien”, zegt Slagers, “maar de Nederlandse regering laat ons geen keus. Wij willen niet langer door het leven gaan als tweederangsburgers, alleen maar omdat wij dode beesten eten.”

Karbonadam

De plannen voor een zelfstandig Vleesland nemen al concrete vormen aan. Zo moet Karbonadam de hoofdstad worden. Het land krijgt ook een eigen munt, de knekel. “Op termijn willen we graag in de Europese Unie, en meedoen met de Euro, maar dat kan niet meteen”, aldus Slager. “Een NAVO-lidmaatschap is waarschijnlijk sneller te regelen. Onze slachtindustrie is makkelijk om te bouwen tot een militair apparaat; wij doen niks anders dan doodmaken. En dan steken wij al snel veel meer dan twee procent van de nationale begroting in defensie.”

Minister-president Rutte wilde niet meteen reageren op het nieuws over de separatisten in Vleesland. “Ik moet eerst even opzoeken waar het ook alweer ligt”, aldus de premier.

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht