Sonja Barend: ‘Nog geen interview-award voor Gideon van Meijeren’

AMSTERDAM – Volgens Sonja Barend maakt Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie voorlopig nog geen kans op een Sonja Barend Award voor het beste televisie-interview. Barend noemt de eerste stappen van Van Meijeren als interviewer ‘opmerkelijk’, maar vindt zijn gesprek met Merel Ek in de eerste aflevering van Rioolratten ontmaskerd nog geen hoogvlieger. “De spanningsboog was nog niet goed. Tien minuten praten over een woordenboekdefinitie… dat is gewoon te lang.”

Daarnaast had Barend herhaaldelijk het idee dat Van Meijeren woorden in de mond van Ek wilde leggen. “Zijn vragen waren soms wat insinuerend”, liet ze aan Feitig weten. “Een veelgemaakte fout, zeker bij beginnende interviewers.”

Nominatie

Afgelopen zondag presenteerde Forum voor Democratie de eerste aflevering van Rioolratten ontmaskerd, een YouTube-serie waarin Forum-parlementariër Van Meijeren journalisten confronteert met vragen over het verspreiden van desinformatie. Forum voor Democratie bood de eerste aflevering gisteren al meteen ter nominatie aan bij de organisatie van de Sonja Barend Award.

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht