Club van Gematigden pleit voor invoering lentetijd

AMSTERDAM – De Club van Gematigden pleit voor de invoering van lentetijd. Lentetijd zit precies tussen wintertijd en zomertijd in. “De discussie tussen voorstanders van wintertijd en de aanhangers van zomertijd raakt enorm gepolariseerd”, stelt Ron Wijzer van de Club van Gematigden. “Als op 26 maart de zomertijd ingaat, zul je zien dat wintertijd-extremisten weer met brandende fakkels bij een minister in de tuin staan, en dat zomertijd-fanatiekelingen vervolgens snelwegen gaan blokkeren om wintertijd-demonstranten tegen te houden.”

Wijzer vindt het allemaal niet nodig. “Er is een simpel compromis: lentetijd. De klok een half uurtje achteruit voor wintertijdmensen, en een half uurtje vooruit voor zomertijdaanhangers. Iedereen geeft een half uurtje toe. In het midden komen we elkaar tegen.” De bedoeling van de Club van Gematigden is dat de klok na de invoering van de lentetijd niet meer wordt verzet. Zomertijd en wintertijd komen dan definitief te vervallen. “En wie lentetijd te vrolijk vindt klinken, mag het ook herfsttijd noemen”, stelt Wijzer.

De Club van Gematigden doet al jaren compromisvoorstellen om een sterk verdeelde samenleving tegen te gaan. Omdat de club weigert de stem te verheffen en ook niet de straat op gaat met spandoeken, worden die voorstellen zelden gehoord.

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht