CDA gaat verder als klusjesbedrijf

DEN HAAG – Het CDA gaat na de provinciale verkiezingen verder als klusjesbedrijf. “We hebben al een busje gekocht”, liet partijleider Wopke Hoekstra gisteren weten. “Zelf ga ik vooral schilderen en stuken. Ik heb daar een goede lengte voor. Ik kom vaak zonder trapje bij het plafond. Hugo de Jonge gaat zich bezighouden met het ophangen van gordijnen en het leggen van vloerbedekking. Karien van Gennip gaat elektra doen. Ze heeft als enige van ons een ingenieursachtergrond.”

Volgens Hoekstra is er veel vraag naar mensen die klusjes kunnen doen. “Dat is echt een gat in de markt, ik kan het ook collega’s van andere verliezende partijen aanraden. Er is veel meer vraag naar klusjesmensen dan naar politici.”

Hoekstra had gisteren zijn eerste klus. “Ik heb een verstopte afvoer doorgespoten, bij een wat oudere dame in Rijswijk. Ze was heel dankbaar, dat was een heel nieuwe sensatie voor mij. Als ik als partijleider of minister iets deed, dan kreeg ik altijd een stortvloed aan zure reacties over me heen. Deze mevrouw bracht me een kopje koffie, bedankte me wel honderd keer en betaalde me ook nog. Het was hartverwarmend.”

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht