Kremlin plaatst vacature voor hotdogverkoper

MOSKOU – Het Kremlin is op zoek naar een nieuwe hotdogverkoper. Volgens de vacature op de banenpagina van de Kremlin-website, zoekt de Russische overheid een ‘hotdogverkoper/cateraar met een ruime taakopvatting’. “De hotdogverkoper moet niet terugdeinzen om ook een linke soep te bereiden, ergens gehakt van te maken, of een enkele keer volop in de puree te zitten”, zo staat in de vacaturetekst. De vorige hotdogverkoper van het Kremlin was een paar weken geleden klaar met hotdogs en koos eieren voor zijn geld.

Binnen de muren van het Kremlin geldt de hotdogverkoper als een machtig man, ook al heeft hij geen formele positie binnen het Russische staatsapparaat. De vorige hotdogverkoper, Jevgeni Prigozjin, maakte niet alleen hotdogs maar stuurde ook het Wagner-huurlingenleger aan. Daarnaast had hij een trollenfabriek én was hij verantwoordelijk voor de maaltijden op Russische scholen. “Een huurlingenleger aansturen en tegelijkertijd kindertjes van een maaltijd voorzien, dat gaat in Moskou prima samen”, stelt Rusland-kenner Peter de Groot.

Hotdogkraam

Volgens de laatste geruchten is Jevgeni Prigozjin na zijn vlucht naar Belarus teruggekeerd naar Sint Petersburg. “Ik sluit niet uit dat hij daar meteen een hotdogkraam begint”, zegt De Groot. “Hij zal toch ergens een boterham mee moeten verdienen.”

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht