Rutte nog steeds niet herenigd met gezin

DEN HAAG – Mark Rutte is nog steeds niet herenigd met een gezin. Volgens de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is niet duidelijk welk gezin bij de premier hoort. “Hij doet er zelf erg schimmig over”, laat een woordvoerder van de IND weten. Medewerkers van de dienst gaan al jaren elke maand langs alle asielzoekerscentra en vragen daar aan net gearriveerde kinderen: “Heeft je papa een Saab? Belt hij met een prehistorische telefoon? Eet hij graag Indonesisch?” Tot nu toe heeft geen enkel kind al die vragen met ‘ja’ beantwoord.

Binnen de IND is de kwestie ‘Dossier Papa Rutte’ gaan heten. “We willen hem graag herenigen voor het te laat is”, laat de IND weten. “In het huidige politieke klimaat wordt de kans steeds groter dat de grenzen dicht gaan. Als Rutte niet uitkijkt, blijft ook zijn eigen gezin straks buiten onze landsgrenzen. Als hij nog herenigd wil worden, is het verstandig dat nú toe doen. Maar dan moet hij wel een keer gaan zeggen wie mevrouw Rutte dan is.”

Ook medewerkers van de Franse ambassade hebben aangedrongen op een spoedige hereniging van minister-president Rutte met zijn gezin. “Dan kan hij gewoon zijn eigen vrouw mee uit eten nemen. Onze president kan niet elke keer opdraven om met Mark te gaan dineren in De Poentjak.”

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht