GeenStijl lanceert lepeltje-lepeltje interviews met politici

DEN HAAG – De website GeenStijl komt met een nieuwe serie: ‘Lepeltje-lepeltje met politici’. In de rubriek worden politici geïnterviewd terwijl ze lepeltje-lepeltje liggen met een GeenStijl-verslaggever. Volgens de hoofdredacteur van de website, Marck Burema, was het idee al eerder ontstaan, maar zijn politici door de aankomende verkiezingen nu pas geïnteresseerd om mee te doen.

De eerste politicus die lepeltje-lepeltje gaat liggen met een GeenStijl-medewerker, is Pieter Omtzigt. “Het format spreekt me aan”, aldus de voorman van Nieuw Sociaal Contract. “Het klinkt als een intiem gesprek waarin ruimte is voor inhoud.”

Volgens hoofdredacteur Burema is Omtzigt niet helemaal de gedroomde interviewkandidaat voor deze serie. “Ik dacht eigenlijk meer aan Lilian Marijnissen, Sophie Hermans of Lisa Westerveld. Maar bij hen merk ik toch wat drempelvrees. Daarom beginnen we met Omtzigt. In aflevering twee volgt Henri Bontenbal van het CDA. En in het derde lepeltje-lepeltje interview hebben we helemaal een verrassende gast: Chris Stoffer van de SGP. Hij wil er alleen geen camera bij hebben. En ook geen microfoon. Dus zullen we moeten uittypen hoe het was om tegen zijn gereformeerde billen aan te schurken.”

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht