Poetin: ‘Vereerd dat Rusland mij weer als president heeft gekozen’

MOSKOU – De Russische president Poetin heeft in een emotionele speech gezegd ‘vereerd’ te zijn dat de Russen hem opnieuw hebben gekozen tot hun president. Met tranen in zijn ogen gaf Poetin aan dat het hem diep heeft geraakt dat de mensen in Rusland zo veel vertrouwen in hem hebben. Hij gaf ook aan dat hij eigenlijk een stap terug had willen doen, maar dat hij niet met pensioen kan gaan als het land hem roept.

“Als Rusland roept, dan moet je daar gehoor aan geven”, aldus Poetin. De president had zich voorgenomen om vanaf deze zomer andere dingen te gaan doen. “Een kinderboek schrijven, lekker vegetarisch koken voor vrienden, een cursus Instagram voor senioren volgen, een tribal op mijn rug laten tatoeëren, een klein rolletje spelen in een homo-erotische film… dat soort dingen.”

Poetin grapte in zijn speech dat hij even had overwogen de verkiezingen te manipuleren, om te voorkomen dat hij herkozen zou worden. “Maar zoiets doe je natuurlijk niet in een democratisch land”, voegde hij er snel aan toe.

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht