Tom Egbers: ‘Mensen hebben het recht om naar mij te kijken’

HILVERSUM – Tom Egbers heeft een kort geding tegen de NOS aangespannen. Hij wil per direct terug op de buis, omdat hij vreest dat het voor veel mensen ondraaglijk wordt dat ze al zo lang niet naar hem kunnen kijken. “Ik moet op televisie. Daar hebben mensen in Nederland recht op”, zegt de Studio Sport-presentator. “Ik span dit kort geding niet aan omdat ik het zelf zo belangrijk vind dat mijn kop op de buis komt. Ik doe het voor de kijkers.”

Egbers en zijn semi-in-de-war-zittende haar werden een jaar geleden van de buis gehaald omdat hij een affaire had met een collega. Toen zijn vrouw dat ontdekte, begon hij een treitercampagne tegen diezelfde collega. De NOS liet hem toen weten dat ze hem daar vijf jaar geleden nog wel mee weg hadden kunnen laten komen, maar dat dat nu wat moeilijker lag, en dat het vermoedelijk wel even zou duren voor ze hem weer op het paard konden tillen.

De presentator wil inmiddels niet langer afwachten tot het zover is. “Ik ben Tom Egbers”, aldus Tom Egbers. “En als Tom Egbers kan ik niet boodschappen in de supermarkt gaan lopen doen als ik niet de avond ervoor op televisie was. Want dan zie ik de pijn in de ogen van andere mensen in de supermarkt. Dan zie ik hoe erg ze mij missen. Dan zie ik hoe zwaar ze het hebben. Ik ken zoveel mensen die zeggen: ‘Mijn ouders zijn vorige week overleden, ik zit diep in de schulden, ik dreig uit mijn huis te worden gezet, en ik heb nog maar een paar weken te leven, maar wat me het meest ongelukkig maakt, is dat ik Tom Egbers niet op televisie kan zien.’ En dat begrijp ik wel.”

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht