Autoband krijgt Nutri-Score A

DEN HAAG – Een autoband krijgt voortaan Nutri-Score A. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gisteren laten weten. Volgens een woordvoerder van het ministerie bevat een autoband geen suiker, geen zout en ook geen onverzadigd vet. “Dat kun je dus prima eten. Het is jammer dat veel mensen de autoband links laten liggen als ze bepalen wat er ’s avonds op tafel komt.”

Ook systeemplafonds krijgen Nutri-Score A. “Een vezelrijk product”, zo stelt VWS in een persbericht. “En net als bij autobanden, zit er weinig tot geen suiker, zout en onverzadigd vet in. Je kunt dus beter systeemplafond eten dan een boterham met roomboter en jam.”

Het ministerie twijfelt nog over de Nutri-Score voor laminaatvloeren. “Ook vezelrijk”, zegt een woordvoerder. “Maar als het in een eetkamer heeft gelegen en er is veel op geknoeid, dan sluiten we niet uit dat er toch iets van vettigheid op zit. Of zelfs een plakkerig laagje met suiker. Om die reden zouden we laminaatvloeren wel Nutri-Score A willen geven, maar dan wel altijd met het advies: laminaat goed wassen voor je het eet.”

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht