Wilders: ‘We zijn eruit, het wordt een kabinet van de IKEA’

DEN HAAG – Na maandenlang onderhandelen zijn PVV, BBB, VVD en NSC het eindelijk eens: er komt een kabinet van de IKEA. “We hebben een erg leuk exemplaar gezien, met drie laden onderin en twee glazen deurtjes erboven, uitgevoerd in een blauwtint waar zowel de VVD als PVV zich goed bij voelen”, zo liet Geert Wilders vanmiddag weten. “Het is fijn dat we hier eindelijk uit zijn. Dan kunnen we nu aan de slag met de formatie van een nieuwe regering.”

Het is goed gebruik dat de politieke partij die de verkiezingen heeft gewonnen samen met mogelijke coalitiepartners een kabinet aanschaft. Twee jaar geleden kochten de VVD, CDA, D66 en ChristenUnie gezamenlijk een kabinet bij Leenbakker.

Het kabinet dat is uitgezocht door Wilders, Van der Plas, Yeşilgöz en Omtzigt, krijgt een plekje in het ministerie van Algemene Zaken. “Het raakt hier ondertussen wel wat vol met kabinetten”, liet een medewerker van Facilitaire Zaken van het ministerie vanmiddag weten. “Als je binnenkomt, moet je al meteen tussen de kabinetten door slalommen. Het is onhandig. Maar goed. Traditie is traditie.”

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht