Wilders over nieuwe premier: ‘Wat een schoofpeer, met zijn keurige antwoorden en beleefde gedrag’

DEN HAAG – Geert Wilders is niet te spreken over het gedrag van minister-president Dick Schoof. De premier werd tijdens het debat over de regeringsverklaring door nagenoeg de hele Tweede Kamer aangevallen, maar bleef desondanks kalm, redelijk en beleefd. “Slappe hap!”, krijste een hysterische Geert Wilders door de Tweede Kamer. “Begin nou eens met vuilbekken, slappe schoofpeer! Wat sta je daar nou redelijk te doen? Wat dacht je dat we doen in de Tweede Kamer? Inhoudelijke gesprekken voeren of zo? Mafketel!”

Nadat Wilders dat had geroepen, trok ik de volledige PVV-fractie de broek omlaag en liet synchroon een natte wind in de richting van Schoof. Ondertussen stond Frans Timmermans van PvdA-GroenLinks hautain te brabbelen over een paard van Troje, terwijl Pieter Omtzigt in een hoekje zat te huilen omdat iemand in zijn bijzijn de woorden ‘functie elders’ had gebruikt. Dick Schoof bleef beheerst onder dit alles, en sprak over het hoofdlijnenakkoord en over de plannen die zijn ministers deze zomer gaan uitwerken.

In het land gaan inmiddels stemmen op om de Tweede Kamer te ontbinden en Dick Schoof aan te wijzen als autocratische bestuurder van Nederland. “Niemand zit toch te wachten op die malloten in het parlement”, aldus Jan Heerschap, voorzitter van het Comité ‘Tweede Kamer? Nee!’. “Geef ze een ijsje en vraag ze naar huis te gaan. Stelletje kleine kinderen. Wij geloven in Schoof.”

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht