Klanten ABN-AMRO kunnen geen steekpenningen meer opnemen

AMSTERDAM – Klanten van ABN-AMRO kunnen vanaf volgende week geen steekpenningen meer opnemen. Rekeninghouders konden de penningen tot nu toe bij muntautomaten opnemen, in rollen van veertig stuks. Volgens de bank is de vraag naar steekpenningen onverminderd hoog, in tegenstelling tot de vraag naar andere munten. “Maar we hebben ontdekt dat steekpenningen vaak onrechtmatig worden gebruikt”, aldus een woordvoerder van ABN-AMRO. “Niemand gebruikt steekpenningen om een brood mee te kopen, of de glazenwasser mee te betalen.”

De bank wijt die situatie aan het feit dat veel winkels de waarde van hun producten niet meer in steekpenningen vermelden. “De gemiddelde bakker kan je wel zeggen wat een heel volkoren bruin in euro’s kost, maar als je vraagt wat de prijs in steekpenningen is, kijkt hij je doorgaans glazig aan”, aldus de ABN-AMRO-woordvoerder.

ABN-AMRO stopte vorige week al met de Steekpenningen Omrekenaar. Met deze app kon je een bedrag in euro’s snel omrekenen naar steekpenningen, en andersom.

Lees ook: Seks niet toegestaan voor klanten Triodos Bank

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht