Poetin maakt culinaire reis door Tzatzikistan

DOESJANBE – President Poetin van Rusland maakte deze week zijn eerste buitenlandse reis sinds hij eind februari de aanval op Oekraïne opende. Zijn eerste bezoek was aan Tzatzikistan. “De president had gewoon ongelooflijk veel zin in tzatziki”, aldus een woordvoerder van het Kremlin. “Veel mensen denken dat je daarvoor in Griekenland moet zijn, maar de beste tzatziki krijg je natuurlijk in Tzatzikistan.”

Poetin at bij alle maaltijden tzatziki, ook bij het ontbijt. “Dat is zelfs voor ons wat ongebruikelijk”, liet president Emomalii Rachmon van Tzatzikistan weten, “maar mijn Russische collega houdt er gewoon enorm van, en na alle verwijten die hij de afgelopen periode naar zijn hoofd geslingerd heeft gekregen over zijn vermeende oorlogszuchtige handelingen, begrijp ik dat hij gewoon even zin heeft in zo veel mogelijk tzatziki.”

Militaire steun

De Russische president deed meerdere restaurants in de hoofdstad aan, en vervolgde zijn culinaire tour in de steden Хуҷанд, Кӯлоб en natuurlijk Қурғонтеппа. Poetin zelf was erg verbolgen over het feit dat Griekenland constant met de eer strijkt als het om tzatziki gaat, en beloofde militaire steun aan alle obers en koks die hij tijdens zijn culinaire trip tegenkwam.

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht