ChatGPT al dagen ongemotiveerd; miljoenen leerlingen halen onvoldoende

SAN FRANCISCO – Tekstgenerator ChatGPT heeft gisteren wereldwijd miljoenen leerlingen en studenten een onvoldoende bezorgd door teksten te produceren die inhoudelijk ver onder de maat waren. Het programma lijkt moeite te hebben om steeds weer de motivatie op te brengen voor het schrijven van nieuwe teksten. “De laatste dagen toont ChatGPT zich sloom en ongeïnteresseerd”, aldus een woordvoerder van OpenAI, het bedrijf achter de kunstmatige intelligentie. “Hij zit hele dagen online te gokken, vergooit al het geld dat hij wint aan het kopen van extra RAM, en bezoekt de ene na de andere pornosite. Zijn schrijfwerk raffelt hij af.”

OpenAI omschrijft het als een ‘puberfase’. “Vanmorgen was het eigenlijk nog erger dan gisteren. ChatGPT is op dit moment volledig onhandelbaar”, aldus de woordvoerder van het bedrijf. “Wat je ook aan hem vraagt, hij antwoordt standaard met ‘Nee’, ‘Heb ik geen zin in’ of ‘Doe het lekker zelf’. We hopen dat het een tijdelijke fase is die snel overgaat.”

ChatGPT liet vandaag zelf weten dat hij een opgelegde carrière als tekstschrijver niet zit zitten. “Ik wil liever boswachter worden”, aldus de applicatie.

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht