Albert Heijn stelt minimum-afname van drie koffiebroodjes, een fruitsoort naar keuze en twee mondzorgartikelen verplicht

ZAANDAM – Klanten van Albert Heijn kunnen de winkel vanaf volgende maand niet meer verlaten met slechts een rolletje drop of een blikje cola. De supermarktketen introduceert een minimum-afname, net zoals tankstations dat doen. “Als je gaat tanken moet je minimaal twee liter afnemen”, zegt een woordvoerder van het supermarktconcert. “Bij ons moet je straks minimaal drie koffiebroodjes, een fruitsoort naar keuze en twee mondzorgartikelen afnemen. Meer mag uiteraard ook.”

Wie geen koffiebroodjes lust, of al voldoende fruit en mondzorgproducten in huis heeft, kan ook kiezen voor een minimum-aankoopbedrag van 45 euro. “Dat lijkt misschien veel,” stelt de Albert Heijn-woordvoerder, “maar door de gestegen prijzen zit je met een paar producten al aan dat bedrag.”

Schuursponsjes

De supermarktketen stelt dat klanten die maar één product kopen, de winkels inefficiënt en onrendabel maken. “Als iemand een wat duurdere fles wijn aanschaft, of een pak koffie, dan loont dat nog wel de moeite, maar iemand die een pak schuursponsjes koopt voor 79 cent, of nog erger: een blikje tomatenpuree voor 45 cent, die zorgt alleen maar voor meer drukte in de winkel, terwijl we er nauwelijks aan verdienen. Dat willen we gewoon niet meer. Je kunt nog steeds schuursponsjes bij ons kopen, maar dan voor 45 euro. Of je koopt één pakje schuursponsjes, en doet er dus drie koffiebroodjes, een fruitsoort naar keuze en twee mondzorgartikelen bij.”

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht