Strandgangers verbolgen over ‘wispelturig karakter’ van de zee

SCHEVENINGEN – Strandgangers in Scheveningen hebben zich bij het gemeentebestuur beklaagd over het ‘wispelturige karakter’ van de zee. “Het ene moment komt het water tot hier, en loop je zo de zee in, en een paar uur later is het water opeens dáár, en moet ik een heel stuk lopen voor ik in de zee sta”, zegt Bert van de Bos, die vandaag voor zijn vier kinderen een stranddagje organiseerde. “Er is totaal niet over nagedacht hoe onpraktisch dit voor bezoekers is.”

Ook Anna de Meeuw heeft een klacht ingediend bij de gemeente. “Je weet gewoon niet waar je aan toe bent. Als je naar een golfslagbad gaat, dan klinkt er eerst een signaal voordat ze de golvenmachine aanzetten. Dan heb je even de tijd om het water in te gaan, of juist eruit. Maar hier in Scheveningen verplaatst het water zich zonder dat er enig signaal klinkt. Je wordt totaal niet gewaarschuwd.”

Sluipzee

Achmed Tahiri diende vorig jaar al een klacht in bij het gemeentebestuur, en demonstreert deze week elke dag op de Scheveningse boulevard. Op het spandoek dat hij omhoog houdt, staat de leus ‘Stop de sluipzee!’. Volgens Tahiri is het Scheveningse strand levensgevaarlijk omdat strandgangers nauwelijks in de gaten hebben dat het water zich verplaatst. “Ze hebben dat systeem zo traag ingesteld, dat je dus niet merkt dat de zee naar je toe komt. Als je een paar uur op het strand ligt te slapen, waar iedereen recht op heeft, dan kun je dus zomaar verdrinken. Dat hebben ze doelbewust zo ingesteld. Het zijn verraders, hier in Scheveningen. Er moet een tribunaal komen!”

Zwaartekracht

De gemeente Scheveningen heeft laten weten als lokale overheid geen invloed te hebben op de stand van de maan en de zwaartekracht die dit hemellichaam uitoefent op oceanen en zeeën. Bert van de Bos noemde dat antwoord ‘een beetje makkelijk’.

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht