Arend Jan Boekestijn benoemd tot Nationale Treurwilg

AMSTERDAM – Historicus Arend Jan Boekestijn is gisteren benoemd tot Nationale Treurwilg. De voormalige VVD-politicus, bekend van de podcast Boekestijn & De Wijk, neemt het stokje over van beroepstobber Hans Dorrestijn. Volgens de selectiecommissie noemt Boekestijn zichzelf consequent een somberman, en wordt hij ook door het grote publiek gezien als een professionele pessimist. “Hij is een waardige opvolger”, aldus de commissie.

“Boekestijn ligt menig nacht wakker door ontwikkelingen op het wereldtoneel”, stelt de Nationale Treurwilg-commissie. “In zijn podcasts probeert hij elke aflevering weer om zijn verhaal feitelijk te houden, maar keer op keer laat hij zich toch weer meeslepen door zwaarmoedige gevoelens. Dat maakt van hem een echte treurwilg. Mensen die behoefte hebben aan wat compensatie in een te vrolijk leven, raden wij dan ook altijd aan om even een aflevering van Boekestijn & De Wijk te beluisteren.”

De commissie heeft Boekestijn nog niet op de hoogte gesteld van de eretitel. “We zijn er nog niet uit wie hem belt”, aldus de voorzitter. “We hebben lootjes getrokken, maar de gelukkige is bang dat Boekestijn hem in dat telefoongesprek een depressie in praat. Mogelijk sturen we Boekestijn eerst een e-mail met het verzoek om in dit telefoongesprek niet te beginnen over kernoorlogen en het einde der tijden.”

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht