Dutch Adventures stopt met wadlopen naar New York

TEXEL – Reisorganisatie Dutch Adventures stopt per direct met de activiteit ‘Wadlopen naar New York’. De organisatie bood de tocht al tien jaar aan, maar volgens directeur Toine van der Vloed ‘staat het water zelden laag genoeg’. “De wachtlijst begint nu echt extreme vormen aan te nemen”, zegt Van der Vloed. “Er hebben zich al ruim 12.000 mensen ingeschreven in de afgelopen tien jaar, maar het kon nooit doorgaan.” Alle inschrijvers krijgen hun geld terug, of kunnen kiezen voor een andere activiteit, zoals ‘Fietsen naar Sint-Helena’ of ‘Abseilen van de maan’.

Van der Vloed introduceerde ‘Wadlopen naar New York’ in 2003. “Ik begreep meteen dat het een activiteit was die je niet elke dag kunt organiseren. De Atlantische Oceaan valt niet vaak droog. Maar dat het tien jaar lang niet één keer zou gebeuren, dat had ik niet verwacht. Statistisch gezien is het onwaarschijnlijk dat zoiets meer dan 3.650 dagen op rij niet gebeurt.”

Vier jaar geleden wilden een paar inschrijvers niet langer wachten. Toen zij op het strand van Texel stonden en het idee hadden dat eb langer duurde dan normaal, trokken zij de stoute schoenen aan en begonnen aan een wadlooptocht in westelijke richting. Jaren later arriveerden ze in New York en beklaagden ze zich erover dat het weliswaar een mooie wandeling was geweest, maar dat ze buitensporig lang hun adem in hadden moeten houden en dat er bijzonder weinig toiletvoorzieningen en eetgelegenheden op de oceaanbodem waren te vinden.

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht