Rob Jetten lanceert tekenfilmserie De Jettens

DEN HAAG – Rob Jetten komt volgend jaar met de langverwachte tekenfilmserie De Jettens. De verhalen zijn losjes gebaseerd op de oude tekenfilmserie The Jetsons, over een typisch Amerikaanse familie die in een toekomst met vliegende auto’s en andere technische snufjes leeft. Ook De Jettens speelt zich in de toekomst af, maar volgt een Nederlandse familie die om klimaatredenen juist afstand heeft moeten doen van alle technologie.

“Eigenlijk lijkt De Jettens meer op The Flintstones dan op The Jetsons”, zegt de D66-politicus zelf. “Vooral de auto’s, die in mijn tekenfilmserie absoluut niet kunnen vliegen, en die ook geen motor meer hebben, maar die je wel met je eigen voeten kunt aandrijven.” In De Jettens zijn ook geen robots meer te bekennen. Centrale verwarming, koelkasten, elektrische verlichting en internet hebben de Jettens ook niet meer. “Maar ze hebben dan weer wel een adembenemend fijn klimaat, waar ze de hele dag van kunnen genieten”, zegt Jetten. “Maar misschien had ik dat niet moeten zeggen, want daarmee heb ik de ontknoping van het eerste seizoen al verraden.”

Diversiteit

De productie van de serie heeft lang geduurd. “Diversiteit was voor ons erg belanrijk”, aldus Jetten. “Ook bij de stemacteurs. Ik heb zelf de stem van Rob Jetten ingesproken, maar we wilden niet dat alle stemacteurs Nederlanders waren. Het heeft even geduurd voordat we een Oezbeek, een Algerijn en een golden retriever Nederlands konden laten praten.”

De serie draait om vier gezinsleden van de familie Jetten: Rob Jetten, zijn man Bob Jetten, en hun adoptiekinderen Jetje Jetten en Rhoshandiatellyneshiaunneveshenk Jetten. De producers zijn er nog niet over uit of Rob, Bob en Jetje te stereotype namen zijn.

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht