Google werkt aan kunstmatige domheid

MOUNTAIN VIEW – Google stopt met AI en gaat zich volledig richten op de ontwikkeling van AS: artificial stupidity. “Het is makkelijker dan kunstmatige intelligentie,” zei Google-topman Sundar Pichai gisteren in een interview met Wired. “We halen nu al met gemak een score van 98 procent stupiditeit. Die laatste twee procent aan intelligente opmerkingen krijgen we er ook wel uit.”

De AI van Google raakte de laatste tijd vaak in opspraak. Zo adviseerde Google’s AI om lijm te gebruiken om de kaas op pizza’s beter te laten plakken, om elke dag een steen te eten, en om spaghetti te koken in benzine. “Het is ontzettend lastig om al deze slechte adviezen uit het systeem te krijgen”, aldus Pichai. “Veel makkelijker is het om de letters AI te wijzigen in AS. Dan zijn we in één klap klaar. Mensen vinden kunstmatige stupiditeit ook veel leuker dan kunstmatige intelligentie. Iedereen heeft het over die pizza’s met lijm. Dat antwoord is gewoon een hit.”

Laagdrempelig

Google denkt dat kunstmatige domheid bij veel mensen aanslaat. “Het is lekker laagdrempelig”, stelt de CEO van Google. “Intelligentie is zo elitair. Wie wil dat nog? Samen lachen om domme opmerkingen van anderen… dat is toch eigenlijk wat we het liefste doen. AS kan daarbij helpen.”

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht