Nederlanders willen Rob de Wijk als president van de wereld

UTRECHT – Nederlanders zouden massaal op Rob de Wijk stemmen als er een verkiezing was voor president van de hele wereld. Dat blijkt uit een opiniepeiling van Annelies Gegrond. “De meeste Nederlanders hebben het idee dat alleen Rob de Wijk precies weet wat goed is voor de wereld”, aldus Gegrond. “Als Rob de Wijk de baas van de wereld was, zou er nooit meer ergens oorlog komen.”

De meeste ondervraagden geven aan dat ze Rob de Wijk kennen van het radioprogramma Boekestijn en De Wijk, dat momenteel elke dag op BNR wordt uitgezonden in verband met de oorlog in Oekraïne. “Hij legt haarfijn uit wat alle wereldleiders verkeerd doen, en hoe het wel zou moeten”, zegt Trudy Gading (58) uit Den Haag. Ze werkte jarenlang in een tabakszaak, maar is nu werkloos. Ze luistert elke dag naar De Wijk. “Rob zou het allemaal veel beter doen, het is een schande dat hij niet de kans krijgt de wereld te verbeteren.”

Ook Priscilla Voermans (23) is ervan overtuigd dat Rob de Wijk president van de wereld moet worden. “Hij is ook veel knapper dan Barack Obama bijvoorbeeld. En hij is hoogleraar, maar ik weet zeker dat hij voor laaggelegen landen ook heel veel kan betekenen.”

Boekestijn

De meeste ondervraagden vinden Boekestijn ook een ‘sympathieke man’, maar zien in hem geen wereldleider. “Ik weet niet zo goed wat hij in dat programma doet”, zegt Priscilla. “Hij maakt zich vooral veel zorgen, zegt-ie steeds. Daar heb je niet zo veel aan. Maar misschien vindt Rob de Wijk het gewoon fijner als zijn levenspartner ook in de uitzending zit. Dat kan natuurlijk.”

Lees ook: Poetin geobsedeerd door slagkracht Will Smith

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht