Eigenaar seksclub: 'Klanten moeten genoegen nemen met stofzuiger'

AMSTERDAM – Seksclub Schatje in Amsterdam stelt klanten voor een opmerkelijk keuze: bij binnenkomst kunnen ze kiezen uit een stofzuiger, een bezem met twee grote ballonnen eraan geplakt, of de uitlaat van een oude Ford Escort. “Het hangt er een beetje vanaf wat je voorkeur is”, aldus eigenaar Ron Cliteur. “Ben je een borstenman, dan zou ik gaan voor de bezem met twee ballonnen. Desgewenst blaas ik ze nog wat verder op.” In Schatje werken voorlopig geen vrouwen meer. “Er is gewoon niet aan personeel te komen”, aldus Cliteur. “Iedereen heeft het over Schiphol, maar de krapte op de arbeidsmarkt is hier net zo erg.”

De seksclubeigenaar verhoogde al eerder de leeftijd van zijn personeel. “Ik had twee leuke dames van 87 en 93 jaar. Ze waren erg gedreven om er een succes van te maken. Maar tegen de tijd dat die van 93 haar panty uit had, was het uur al voorbij. Die van 87 heeft gesolliciteerd als beveiliger op Schiphol. En is nog aangenomen ook.”

Cliteur hees een paar weken zichzelf in vrouwenondergoed en jurkjes, maar bleek niet in trek bij zijn klanten. “Het is toch een beetje treurig als je dan voor de grap tegen een klant zegt: “Er is niet veel keuze vandaag, je kunt kiezen uit mij of die bezem daar in de hoek. En dat-ie dan voor de bezem kiest.”

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht