Erotische massagesalons stappen over op plantaardige massages

AMSTERDAM – Steeds meer erotische massagesalons in Nederland worden plantbased. Volgens de massagebedrijven past dat in de huidige trend van plantaardige dienstverlening. “Mensen eten plantaardige burgers bij de McDonald’s, kiezen voor plantaardig leer als ze een handtas kopen, en zo vinden wij dat ook een erotische massage plantbased moet zijn”, zegt Ron Parlo van Massagesalon Aubergine (voorheen Massagesalon Wendy) in Amsterdam. “Vleselijke verlangens zijn gewoon niet meer van deze tijd.” Bezoekers kunnen kiezen uit onder andere een body-to-body massage met een prei, of een Thaise massage met een zakje wokgroente.

“Het heeft voor iedereen voordelen”, stelt Parlo. “Zelf hoef ik bijvoorbeeld geen massagedames meer in dienst te hebben. Een klant komt binnen, ik overhandig hem afhankelijk van zijn wensen een prei, aubergine of bloemkool, en wijs hem de deur van het kamertje waar hij zijn gang kan gaan. Voor mij voordeliger, en dus ook voor de klant. Die hoeft zich er ook geen zorgen over te maken dat de kosten oplopen. Een prei vraagt niks extra voor een happy end.”

Bloemkool

De meeste klanten zijn ook enthousiast. “Er werkt hier een bloemkool die je een goddelijke scrub-behandeling kan geven”, zegt Peter (48). Hij is een vaste klant bij Aubergine. “Ik lig hier ook veel meer ontspannen nu ze de massages aan groenten overlaten. Laatst kwam mijn vriendin erachter dat ik naar Aubergine was geweest. Eerst was ze boos, maar toen ik vertelde dat ik alleen maar fysiek contact met een bloemkool had gehad, was het allemaal snel weer vergeten. Ze bood zelfs aan om thuis ook wat vaker een bloemkool paraat te hebben.”

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht