Fabrikant van slagroommachines: ‘Niemand wil nog een Thuisromer hebben’

EINDHOVEN – Thuisromer, de fabrikant van keukenapparaten waarmee je thuis met één druk op de knop slagroom kunt maken, heeft de afgelopen weken nauwelijks nog apparaten verkocht. “De verkoop is volledig ingestort”, zegt Taco Gieling, eigenaar van het bedrijf. “We horen steeds dat onze merknaam een wrange bijsmaak heeft. Op straat krijg ik ook steeds vaker woorden als ‘viespeuk’ en ‘pedo’ naar mijn hoofd geslingerd.”

Gieling zegt dat zijn bedrijf is overvallen door de negatieve klankassociatie die opeens aan Thuisromer kleeft. “Wij waren hier totaal niet op voorbereid. Hoe moet je hierop reageren? Als ik de telefoon opneem en zeg ‘Thuisromer, waarmee kan ik u helpen?’ dan volgt er in de helft van de gevallen een tirade dat ik meisjes van 16 met rust moet laten. Ik kom er meestal niet eens tussen. Als dat wel lukt, probeer ik uit te leggen dat Thuisromer niets te maken heeft met Thijs Römer, maar dat wil niemand geloven. Dan zeggen ze ‘Het klinkt hetzelfde, dat kan geen toeval zijn’.”

Toefje

Inmiddels heeft Thuisromer ook al drie dagvaardingen ontvangen omdat meerdere tienermeisjes zich thuis onveilig voelen nadat hun ouders een slagroomapparaat van het merk Thuisromer hebben gekocht. “Zelfs het woord ‘slagroom’ wordt in die aanklachten uitgelegd als een metafoor voor iets anders”, zegt Gieling. “Ik weet dat ‘creampie’ een begrip is in de pornowereld, maar wij houden ons bij Thuisromer echt alleen maar bezig met eerlijke slagroom. Van melk. Voor een toefje op je toetje. Ik weet het, alles wat ik nu zeg, klinkt verkeerd.”

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht