Fractievoorzitter Laurens Dassen krijgt spoorverbod

DEN HAAG – Fractievoorzitter Laurens Dassen van Volt krijgt een spoorverbod. De rechter heeft bepaald dat Dassen niet meer met de trein mag reizen en dat hij niet binnen een straal van 200 meter van het spoor mag komen. Per overtreding hangt hem een boete van 10.000 euro boven het hoofd. De Nederlandse Spoorwegen hadden in een kort geding om het spoorverbod verzocht. Het bedrijf is bang dat Dassen zich opnieuw ingraaft onder een spoorlijn.

De afgelopen weken zorgde de fractievoorzitter voor grote vertragingen door zich in te graven onder het spoor tussen Den Bosch en Boxtel. Het duurde een week voor de NS toestemming kreeg om de fractievoorzitter te verjagen. Al die tijd reden er geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel, en moesten reizigers gebruik maken van bussen. Eerder groef Dassen zich ook al in onder een spoorverbinding in Friesland. Dat deed hij met zijn hele familie.

Het is niet bekend waarom Dassen zich steeds ingraaft onder het spoor. Volgens een woordvoerder van Volt zijn de acties van Dassen ‘vernieuwend’ en passen ze daarom prima binnen de partijlijn van Volt.

Lees ook:

Of probeer eens een volstrekt willekeurig bericht